Barcelona - høsten 2009

 

 

Barcelona i november høres kanskje ut som en kjølig fornøyelse, men du kan absolutt være heldig med turen og få varmt og fint vær. Vi reiste til Barcelona med Norwegian fredag den 13 november – i et ikke alt for fult fly. Det var godt med plass, noe som jeg synes er en fordel. I forkant av turen hadde vi ofte sjekket yr.no for å få en formening om hvilket vær vi hadde i vente. Yr varslet overskyet og 12 til 18 grader – så vi pakket deretter. Dessverre…

 

Fredagen reiste vi tidlig av gårde med flytoget i tilfelle det skulle være lage køer ved skrankene på Gardermoen. Det var absolutt unødvendig. Det var ingen tegn til kø eller problemer – kanskje fordi at det var fredag den 13 og mange ikke hadde lyst til å reise med fly den dagen? Flyturer synes jeg er et herk. Det er trangt og ofte kaldt. Luften er tørr og tiden går sakte. Vi kom oss imidlertid fram til Barcelona uten de helt store lidelsene. På flyplassen i Barcelona var det lite folk i den terminalen som Norwegian bruker. Ingen kø og bagasjen kom raskt. Ute var det svalt – rundt 18 grader, noe dis på himmelen, men absolutt godkjent.

 

Vi valgte å ta taxi inn til byen – både for å komme oss raskt fram og for å slippe å traske med bagasjen i byen. Turen gikk relativt raskt og kostet ca 21 euro. Vi hadde bestilt rom på et hotell som lå litt utenfor selve ”sentrum” – Hotel Villa Emilia. Hotellet var svært bra. Det var rene rom og høy standard på både rom og den servicen vi fikk. Hvis du ikke har noe i mot å gå litt, evt ta taxi eller offentlig kommunikasjon, kan vi virkelig anbefale dette hotellet.

 

 

Dag 1 i Barcelona brukte vi til å bli kjent med byen og ikke minst for å teste ut maten. Lunsj bestilte vi nesten på første og beste cafe vi fant hvor det så sånn passe fint ut og hvor det var en del lokale kunder. Servitøren kunne svært lite engelsk, men klarte å anbefale en forrett og en hovedrett. Da maten kom etter 40 min fikk vi 1 forrett og 1 hovedrett samtidig. Kelneren opplyste da at de ikke hadde mer suppe… Noe forundret fant vi ut at vi kunne dele lunsjen for vi antok at vi ikke fikk mer mat der. Hovedretten smakte gyselig og suppen var forferdelig. Sultne som vi var presset vi litt mat i oss før vi ga opp. Da vi skulle betale kom kelneren med nok en suppe + hovedrett. Han hadde vist funnet mer av den maten. Den kafeen besøkte vi ikke flere ganger. Mat var for øvrig noe som ikke imponerte oss noen av dagene i Barcelona. Vi fikk inntrykk av at mat mange steder ble sett på som et nødvendig onde, ikke noe man skulle kose seg med. Kun noe man inntok for å overleve.

 

Etter lunsjen vendte vi nesen ned mot havneområdet og statuen av Columbus – Mirador de Colom. Dette er starten på handlegaten La Rambla som på mange måter minner om vår egen Carl Johan. Det er på denne gaten du vil finne flest turister – på vei til eller fra et eller annet turistmål. Det er plenty med steder å shoppe og mangt og mye å se på. På vei oppover La Rambla tok vi en avstikker inn i gamlebyen – til den gamle katedralen. Hvis du må prioritere mellom de ulike katedralene/kirkene, anbefaler jeg denne. Et must er vel å ta heisen opp på taket, ikke for at du ser noe spennende, men bare for å ha vært der…. Som alle andre steder i byen holder de på med restaurering også i denne katedralen. Det kan til tider se ut som om at de skal bytte ut hver eneste brostein i byen, for det graves over alt! Ved siden av katedralen finner du også rester av de gamle romerske festningene og templene. Det er mangt og mye å se på i gamlebyen – det gjelder bare å ha nok tid til å få med seg alt.

 

 

 

I løpet av vårt opphold i Barcelona besøkte vi selvfølgelig også Sagrada Familia. Personlig synes jeg kirken er finest sett fra utsiden og at det var bortkastet å bruke 11 euro på å inn i kirken. Uansett er det vel nesten uhørt å ikke besøke kirken hvis man først er i Barcelona. Kirken er en byggeplass og det kan være masse folk der. Hvis du planlegger å ta heisen opp i tårnet, møt opp tidlig. Selv nå utenfor sesongen var det nesten 1 time ventetid for å komme seg opp. Jeg anbefaler deg heller å gjøre noe annet – en lunsj i parken f.eks.

 

 

Barcelona skryter ofte av at de har mange parker, men parkene slik vi opplevde dem, var tørre og lite vedlikeholdt. Park de la Ciutadella er en av de større parkene i byen som er sentrumsnær. Her finner du også flere museum og byens zoo. Vi brukte litt tid i parken for å få litt fred og ro – for det var ikke mange som benyttet seg av den mens vi var der.

 

 

Mitt favorittområde i Barcelona er imidlertid Castell de Montjuice. Du får fin utsikt over byen og havna (som i seg selv ikke er en nytelse). Den dagen vi var der var det sol fra skyfri himmel og godt over 20 grader. Ikke var det mye folk og ingen biler. Rett og slett deilig å dra opp dit for å slappe av. Kafeen inne i fortet er verd å få med seg. Jeg kan anbefale at du tar en lunsjpause der. En av de bedre som vi besøkte! Nedenfor fortet går det en sti mot kirkegården – som på avstand kan se ut som et boligområde. Uvant at de begaver sine døde i etasjebygninger…

 

 

Fortet ligger i den største av parkene i byen, men som du kanskje vil oppleve, er ikke dette en park etter vår definisjon. Det er plenty med veier der og mange uferduge gangveier. De kommer aldri til å bli ferdig med gangveiene for det ser ut til at de sluttet med alt som het vedlikehold og bygging da OL var ferdig. For en utenforstående ser det ut til at det har vært flere arbeidslag som har blitt uvenner underveis og bare bygd etter eget hode……

 

Park Guell var madammens store favoritt og ble hennes favoritt. Jeg kan forstå at folk blir imponert av parken, men den er en stor turistmagnet. Her finner du mange som forsøker å selge deg div souvenirer, musikere m.m. Støynivået kan til tider være høyt, så dette er kanskje ikke plassen å sette seg ned for å slappe av.

 

 

Hvis det er en plass som ikke skal besøkes, er det PL Glories Catalanes. Du snakker om missvisende navn. Jeg trodde at dette ville være en storslått plass, men alt vi fant var søppel og politi som fjernet asylsøkere, dopselgere m.m.

 

Jeg skrev tidligere at maten var skuffende i Barcelona, men det var noen unntak. Lunsj i gamlebyen kan anbefales. Enkelte barer serverer Pintxo – som er små retter med tannpirkere. Du tar vare på tannpirkerne og betaler for antallet småretter du spiser. Et annet sted som kan anbefales er Placa Reial. Her er det fine solforhold og godt med sitteplasser.

 

 

Prisene i Barcelona var ikke lave. Vi var innom mange butikker, men fant ut at det var lite å hente på å handle her. Untaket var vin og øl – spesielt på lokale serveringssteder. Vi synes folk var vennlige og hyggelige. Til at dette er en storby, hadde folk god tid. Den største overraskelsen vår var kanskje at “alle” røyket. En annen raritet var at lokalbefolkningen var kledd i vintertøy (boblejakker), mens vi turistene, gikk i kortermer og shorts.

 

 

Den gamle fotballstadionen. Første dagen i Barcelona og vi er ute på vår første famlende fottur.

 

Denne statuen stod i en rundkjøring - Columbus peker ut retningen skipene dro for å finne snarveien til India.

 

Denne tavlen finner du utenfor Catedral de Barcelona i gamlebyen.

 

I Catedral de Barcelona kan du ta heisen opp på taket for å få et glimt av byen. Det kan lønne seg å komme tidlig da det kan være litt kø for å komme opp.

 

Bilde inne i katedralen.

 

I Barcelona finner du mange små "parkanlegg" midt i gatene som deler kjøreretningene.

 

14 november og vi er nok en dag ute og går. Denne fontene finner du ikke langt unna dyreparken.

 

 

 

 

Vi går rundt fortet - Castell de Montjuice. På vår høyre side er det god utsikt over havneområdet.

 

I krattet levde det mange katter - veldig mange villkatter.

 

Castell de Montjuice

 

 

Oversiktsbilde av Castell de Montjuice og byen.

 

 

Park de Guel

 

 

 

Sommerminner.Com © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

www.sommerminner.com